Connect with us

Писта

Протест, вместо Писта София?

Писта София

Продължава сагата с едно от най-емблематичните състезания от родния шампионат – Писта София.

“Ще има ли Писта София?“, „Аз разбрах, че ще я има, но в един ден!“, „Не бе, няма да я има!“, са малка част от изреченията, които са плъзнали, като зараза, в автомобилната общност през последните седмици.

Класическата надпревара на пътен възел „Бояна“ и „Околовръстното в София“ за по-голямата част от пилотите и феновете на спорта в България, е оставила траен отпечатък с това, че състезанието събираше най-много участници и публика в странта. Именно на “Бояна” всички участници искаха да се докажат, започвайки от красиво наредените боксове, стигайки чак до Националния исторически музей (НИМ), та чак до взимането на последната възможна десета на трасето.

До момента

На срещата на БФАС в Старосел, ясно стана, че една от целите на Българска Федерация по Автомобилен Спорт за 2022 ще е да върне това състезание. До скоро, след няколко хубави новини затова, че състезанието ще се състои и че Община София дава зелена светлина, нещата обаче рязко се промениха.

На 11 септември сутринта, се появи Facebook група носеща името „Върнете ни „Писта София“ на Бояна“, която към този момент в нея членуват над 1200 души.

Днес (13 септември) се появи Facebook събитие – „Протест в подкрепа на провеждането на автомобилно състезание „Писта София“ на пътен възел Бояна“. Като дати на протеста са зададени 24 и 25 септември – уикенда в който трябваше да се проведе изданието на столичната пистова надпревара за сезон 2022.„Протестът ще се проведе на 24 и 25 септември 2022 година от 11:00 до 16:00 часа с участието на колона от автомобили и постепенно затваряне на движението по бул. “България” и Околовръстен път.

Сборен пункт: Пред Национален исторически музей.

Следва постепенно придвижване по пътния възел с цел ограничаване на движението по бул. “България” и Околовръстен път“.

Това е написано, като допълнителната информация във Facebook, относно протеста.


Изводи

С оглед на информацията, която циркулира в социалните мрежи и липсата на допълнителен правилник към момента, състезанието „Писта София 2022“ се превръща в „Протест за „Писта София“ 2022“.

Яснота, защо се стига до подобен развой на събитията до този момент и кой е организатор на протеста няма, като всички заинтересовани се надяват все пак на някакво официално становище.

Категорично, сезон с толкова големи амплитуди на радост и тъга за пилотите и феновете на българският автомобилен спорт не е имало. Дано и да няма!

Снимка: Искрен Пондев

Снимка: Искрен Пондев


Прочети повече

Как трябва да се претегля теглото на автомобилите?

Писта София се завръща на Бояна

На живо: Работна среща с комисия “Писта, Тайм Атак и Ендуранс” (Бургас)

1 Коментар

1 Коментар

  1. Pingback: Официално: Писта София все пак ще има | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Фен магазин

Предстоящи състезания

септември, 2022

24сепAll Day25Писта София 20221 КРЪГ

24сепAll Day25Автокрос Търговище 20222 КРЪГ

25сепAll DayГимкхана Средец 20221 КРЪГ

Още Моторспорт

Още от Писта

X