Connect with us

Писта

Писта София се завръща на Бояна

Снимка: OgyWRC / rally-club.bg

Класическата конфигурация от вече не толкова близкото минало позната на любителите на шампионата на затворен маршрут като Бояна се завръща на старата си локация и то още през тази година. Новината първо беше съобщена в официалния сайт на Българска Федерация по Автомобилен Спорт, а по-късно потвърдена от Румен Дунев (председател на БФАС) на работната среща проведена край Старосел.

Освен това, надпреварата ще бъде в добре познатия формат в два дни (Събота – квалификации, а в Неделя – състезание). Припомняме, че последните издания на надпреварата се състояха в един ден, което подлагаше на истинско изпитание възможностите на организатори, пилоти и автомобили. До този “пробив” се стига след проведа на 22 Юли среща в столична община.

Засегнати са били и  темите за охрана на мероприятието, пожарна, спешна медицинска помощ, реклама на състезанието в метростанциите на Столицата, както и почистване на трасето и площите около него след самото състезания.

По непотвърдена все още информация датите на провеждане ще бъдат 1 и 2 Октомври 2022 година. Официално датите ще бъдат оповестени най-късно до средата на месец Август, когато би трябвало да излезе актуализирания календар за Сезон 2022.

2 Коментара

2 Коментара

  1. Pingback: Протест, вместо Писта София? | Pitlane.TV

  2. Pingback: Официално: Писта София все пак ще има | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

април, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Писта

X