Connect with us

Писта

Писта София се завръща на Бояна

Снимка: OgyWRC / rally-club.bg

Класическата конфигурация от вече не толкова близкото минало позната на любителите на шампионата на затворен маршрут като Бояна се завръща на старата си локация и то още през тази година. Новината първо беше съобщена в официалния сайт на Българска Федерация по Автомобилен Спорт, а по-късно потвърдена от Румен Дунев (председател на БФАС) на работната среща проведена край Старосел.

Освен това, надпреварата ще бъде в добре познатия формат в два дни (Събота – квалификации, а в Неделя – състезание). Припомняме, че последните издания на надпреварата се състояха в един ден, което подлагаше на истинско изпитание възможностите на организатори, пилоти и автомобили. До този “пробив” се стига след проведа на 22 Юли среща в столична община.

Засегнати са били и  темите за охрана на мероприятието, пожарна, спешна медицинска помощ, реклама на състезанието в метростанциите на Столицата, както и почистване на трасето и площите около него след самото състезания.

По непотвърдена все още информация датите на провеждане ще бъдат 1 и 2 Октомври 2022 година. Официално датите ще бъдат оповестени най-късно до средата на месец Август, когато би трябвало да излезе актуализирания календар за Сезон 2022.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Фен магазин

Предстоящи състезания

август, 2022

Няма състезания

Още Моторспорт

Още от Писта

X