Connect with us

Планинско

Пламен Стайков и Рафи Кадир показаха дизайна на автомобила си за 2022

Пламен Стайков

На изложението на Volkswagen Club Fest, който се проведе този уикенд в Интер експо център двукратният рали шампион на България и носител на Балканската и Европейската купа Пламен Стайков и навигаторът му Рафи Кадир показаха дизайна на своята Skoda Fabia R5, с която ще се състезават през този сезон. Основен партньор на кърджалийския екипаж през тази година ще бъде японската компания Denso, която е с 60-годишен опит в производството и разработването на автомобилни части за водещи азиатски производители. Компанията подкрепя моторспорта от дълги години. За първи път тя се появи на автомобила на Стайков по време на рали “Сливен” през 2017 година. Продуктовата гама на Denso включва компоненти за климатични и охладителни системи, електронни датчици, подгревни и запалителни свещи, филтри, чистачки, части и модули за контрол на горивната система. Екипажът ще се радва и на подкрепа от Kroon Oil, която предлага двигателни и трансмисионни масла, добавки за двигатели и други. Логото на холандските производители на масла се завръща отново на автомобил на Стайков, след като те бяха негови партньори и през 2015, когато той се състезаваше в планинския шампионат с тогавашното си Mitsubishi Lancer Evo IX.

В плановете на екипажа за сега влизат международни състезания, тъй като календара в българския рали шампионат все още е несигурен.

“Едно от състезанията, в което искаме да вземем участие е чешкото рали “Барум”, където искаме да натрупаме опит на международната сцена в компанията на силната
конкуренция, която това състезание традиционно предлага”, сподели Пламен Стайков.

  • Пламен Стайков
  • Пламен Стайков
1 Коментар

1 Коментар

  1. Pingback: Пламен Стайков и Рафи Кадир се отправят към рали „Бохемия“ | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Планинско

X