Connect with us

Писта

Трибуналът на БФАС отмени дисквалификацията на Велков

С това Цветелин Велков става шампионт в серия „Лада“ за 2022 година.

Във втория кръг от националния шампионат на затворен маршрут станахме свидетели на дисквалификацията на Цветелин Велков. Припомняме, че същия бе наказан след състезанието, защото е закъснял с извеждането на автомобила си от сервизната зона. Все пак Велков обжалва решението на спортните комисари, което автоматично праща разглеждането на казуса към трибунала на Българска Федерация по Автомобилен Спорт.


Потърсихме Цветелин, за информация до къде са стигнали нещата с арбитража и има ли развитиео по неговия случай.

„Току що от трибунала на БФАС ме уведомиха, че ще ми върнат класирането от Бургас. Официално все още не е оповестено, тъй като във федерацията имали болни колеги, което ще наложи известно забавяне на самия документ.“ – това сподели с нас пилота на Дунев Рейсинг.

От друг наш източник, също потвърдиха новината. С върнатите точки от морската надпревара Велков детронира шампиона Крум Крумов в едномарковата серия „Лада“. В най-важното състезание за сезона на пистата Серес в Гърция, Крум не успя да завърши състезанието и си тръгна от южната ни съсезда с нулев точков актив. Първата победа в серия „Лада“ за Цветелин Велков дойде именно там, в четвъртото му състезание от пистовия шампионат на България.


Отмененото наказание на Велков идва малко над 6 години след последния случай на „помилване“ в пистовия шампионат от трибунала на Българска Федерация по Автомобилен Спорт. През 2016 година Пламен Камбуров бе дисквалифициран от състезанието „Писта Велико Търново“ поради обида към длъжностно лице. В последствие той бе оправдан, точките му бяха върнати и така стана шампион в серия „Макси“.


Националност
bul Bulgaria
Клас
X3
Локация
Вълчедръм
Автомобил
Lada 2101
Настоящ отбор
Dunev
Бивши отбори
Старт М

 

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Писта

X