Connect with us

Легионери

Лефтеров/Бостанджиев, Дончев и Никола Цолов със сензационни постижения на европейската сцена!

Радостен уикенд за всички моторспорт фенове

Трето място за дуото Павел Лефтеров/Стефан Бостанджиев, второ място за Георги Дончев в Германия, и първо място за Никола Цолов в Испания!

Грандиозен моторспорт уикенд за българските „легионери“.

След последната драматична новина с Никола Цолов, че търси финанси за да участва в последните кръгове, явно са се намерили средства и без много да чака, „Българският Лъв“ записа поредната си победа.

Дуото Павел Лефтеров и Стефан Бостанджиев ни направиха горди, след едно от най-интересните състезания в ADAC GT4 Germany, а в Porsche Carrera Cup Георги Дончев се качи на второто стъпало на подиума в клас Pro-AM.

При картингите

В съботния ден Никола Цолов успя да се справи с конкуренцията и записа най-добър резултат в квалификацията, като отбора на Фернандо Алонсо не закъсня да публикува във Facebook страницата си новината, че българското острие записа такъв резултат. Малко по-късно и в стрнаицата на Никола Цолов се появи информация, че пилотът е доволен от настройките по шасито, както и от резултата който е успял да запише.

През неделния ден станахме свидетели на грандиозния успех на Никола Цолов, който успя да срази конкуренцията на пистата в Кампилос, област Андалусия – Испания.

В първото състезание Цолов безапелационно доминираше над всички, а във второто състезание заради катастрофа в по-задната част на колоната бяха дадани 2 допълнителни загряващи обиколки. На старта Цолов изостана до четвърта позиция, но след няколко обиколки успя да се върне като водач на колоната и успя да спечели втория и финален манш.

В следващия уикенд, докато се провежда отвореното състезание по картинг на писта „Пауталия“ в Кюстендил, Никола Цолов (Българският Лъв) ще вземе участие и в световния шампионат.

При автомобилите

В съботния ден, доста по-опитните легионери Павел Лефтеров и Стефан Бостанджиев успяха да се наредят на седма позиция след драматична квалификация следствие трафика по пистата в немския шампионат ADAC GT4 Germany.

В първото състезание в събота успяха дуото Лефтеров/Бостанджиев успяха да се класират на осма позиция.

Във второто състезание Павел Лефтеров буквално избухна от седма позиция до втора преди първия завой. Малко по-късно в същата обиколка Лефтеров бе и водач на колоната. Този сензационен старт прикова погледите на специалистите, които останаха възхитени от маневрата на Лефтеров. До края на състезанието екипажа Павел Лефтеров и Стефан Бостанджиев преминаха финала на трета позиция, като това е и първата почетна стълбичка за отбора на Overdrive Racing Team.

Другия българо-немски екипаж Тано Нойман и Йоаким Бьолтинг след множество технически пречки се класираха четвърти в клас Trophy и 26-ти в генералното класиране.

В Porsche Carrera Cup Георги Дончев успя да се класира втори в своя клас Pro-AM, след дълга и изтощаваща битка с неговия конкурент Ким Хаусшилд.

 

2 Коментара

2 Коментара

  1. Pingback: Българският химн огласи Нюрбургринг | Pitlane.TV

  2. Pingback: Българският виртуален пистов шампионат стартира с рекорден брой участници | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X